Ajankohta

4.3.2020 19:00

Paikka

Helsinki-sali

Tapahtumaluokka

Jäsentilaisuudet
← Takaisin

Stadin kundi, edesmennyt Klubiveli Erkki Nordberg kertoo paitsi sodan johdosta ja miesten rintamakokemuksista, myös 30- ja 40-lukujen Helsingistä, jossa suojeluskuntalaisia oli suhteellisen vähän ja työväestöä paljon. 

Helsingistä lähti jatkosotaan enemmän miehiä kuin mistään muusta Suomen kaupungista. 

Talvisodassa kunnostautunut, pääosin helsinkiläisistä koostunut JR 11 oli saanut lisänimen Ässärykmentti. Kun jatkosota alkoi, jatkui myös Ässien sotatie, nyt jalkaväkirykmentti 26:na. Ässärykmentti tunnettiin joukkona, jota kuljetettiin ympäri rintamia vaikeisiin tilanteisiin. Se osallistui Petroskoin valtaukseen ja siirrettiin sieltä Karhumäen taisteluihin. Sen jälkeen se kieltäytyi jatkamasta raskaissa taisteluissa. Kirja kertoo sen tarinan jatkosodan alusta kieltäytymistä seuranneisiin tapahtumiin. 

Teoksen nimi Ässät jyllää! on rykmentin taisteluhuuto. Tämä kirja on ensimmäinen kattava kuvaus Ässärykmentin jatkosodasta. 

Esitelmän pitää kirjan toimittaja sotahistorioitsija, yleiseskuntaeverstiluutnantti evp. Jarmo Nieminen ja isäntänä toimii Petri Parviainen (petri.parviainen@mpk.fi, 0405493327). Jarmo Nieminen ottaa mukaansa 20 myyntikirjaa (30€). 

Kello 18.0 alkaen on tarjolla buffet 19€/hlö sisältäen vihersalaatin ja vinegretteä, talon leipää ja levitettä sekä pääruoan ja kahvin pienen makean kera.


Tapahtumaan ilmoittautuminen edellyttää kirjautumista.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.